Met het open doen van de shutters komt de morgen, en zijn iets wat mistige start van de dag, bij mij naar binnen.

Heel voorzichtig probeert de zon er door heen te prikken en tijdens mijn ontbijt zie ik dat de zon steeds meer kracht krijgt en de mistige flarden al snel doet verdwijnen.

Er staan meerdere dingen op de agenda deze dag en ik begin met de routinezaken en werk ze vlot weg. Ik mag nu wachten op de reactie van anderen voordat ik er weer mee verder kan. Na een uurtje begint het te kriebelen; ik wil er op uit!

Normaal wandel ik in een 2 tal mooie gebieden in mijn woonomgeving, vandaag ga ik een ander gebied verkennen. De plek waar ik wil starten ken ik van de jeugdjaren van mijn kinderen, een gezellige koffieboerderij met geweldige speeltuin.

Daar sta ik dan, op onbekend terrein qua wandelen en heb online gezien dat er nog niet veel in kaart is gebracht om te gaan volgen in andermans voetstappen. Ik trek letterlijk mijn stoute schoenen aan en besluit om op mijn gevoel te gaan lopen en te gaan zien waar ik dan terecht ga komen.

Na dat ik eerst een stukje verharde weg heb uitgelopen tussen de weilanden, kom ik uit op een fietspad en in een bosachtige omgeving. Ik neem de eerste weg rechts en bevind me dan al gelijk in een omgeving waarin de specht zijn aanwezigheid laat horen. De wind waait zachtjes door de bomen, met iedere stap die ik zet zie ik meer en krijgt mijn ontdekkingstocht meer inhoud en vorm.

Ik loop over kronkelpaadjes en langs beekjes, tussen weilanden door, sla een keer links en een keer rechts af en maak ondertussen aantekeningen in mijn telefoon. Ik geniet!

Even een korte ontmoeting met een aardige dame met dito hond die mij nog een tip geeft, en vervolg de voor mij onbekende weg. Hond wil graag dat er een samen is, en loopt even met mij mee tot dat ik een ander pad in sla dan zijn baasje. Nog even drukt hij zijn snuit in mijn hand om dag te zeggen.

De natuur heeft het zwaar gehad tijdens de laatste storm in januari. Daar waar bomen zijn omgevallen zie ik her der al bedrijvigheid van moeder Natuur die aan het opruimen is geslagen. Alsof ze het gebeurde aan het verteren is. Ik zie een aantal momenten die metaforisch zijn en zo geeft ook deze wandeling mij weer nieuwe inzichten.

Na ruim een uur van dwalen en genieten, sta ik weer op het startpunt van mijn wandeling. Met een heerlijk voldaan gevoel en inspiratie voor meer, rijd ik weer naar huis.

Heb je ook meegenoten en heb je het haast allemaal voor je kunnen zien?  Dan ben je altijd van harte welkom om met mij mee te gaan ver-dwalen, want ik weet de weg!

topaascoaching #topaaslifecoach #topaaswandelcoach #topaasmindfulwandelcoach