Het is nog vroeg in de ochtend en ik ben onderweg naar mijn afspraak.

Het is een mooie rustige landweg waar ik overheen rijd en ik zie de mist nog “nahangen” over de velden, op de achtergrond zie ik de contouren van het bos ontstaan. Het is haast magisch wat er met kleuren gebeurt als er mist over heen hangt en de zon zijn geel warme stralen er overheen laat vallen.

Iets in mijn ooghoek trekt mijn aandacht; er rent een grote haas met mij mee in het weiland. Alleen een smalle sloot zit tussen ons in. Ik ga zachter rijden, gelukkig kan dit op een landweggetje zonder dat er gelijk iemand in je kofferbak wil meeliften.

En dan is het net of er contact ontstaat, ik zie hem en hij ziet mij. Aan zijn bewegingen merk ik dat het goed is om gewoon even helemaal stil te gaan staan. Met iedere sprong die hij nu maakt komt de sloot dichterbij en met een sierlijke boog springt hij er overheen. En dan… blijft hij midden op de weg zitten, draait zijn kopje naar mij en kijkt met zijn grote kraalogen mij aan. Knippert een keer en rent aan de andere kant het weiland weer in. Daar zie ik dat er nog een haas zit. Samen gaan ze verder de “weidewereld” in.

Mijn creatieve brein heeft weer voeding gekregen voor dit verhaal.

Ik gun jou deze ervaringen ook. Wanneer heb jij voor het laatst de natuur écht gezien?

Is dat een tijdje geleden, dan nodig ik je graag uit om mee te gaan ver-dwalen. Want ik weet de weg 😉

#topaascoaching #topaaslifecoach #topaaswandelcoach #topaasmindfulwandelcoach