Zoals jullie weten ben ik, met grote regelmaat, terug te vinden in de natuur en schrijf dan over de dingen die je daar dan kunt zien als je er echt de tijd voor neemt.

Het weidse uitzicht over de weilanden, het groen van de beukenlaan in het bos, de beginnende paddenstoelen die verwijzen naar het volgende seizoen in het jaar. Dat dit jaar, na deze warme en zeer droge zomer, de natuur een beetje van slag is kun je ook duidelijk waarnemen.
Veel mensen zien wat ik hierboven geschreven heb, maar graag wil ik je eens vragen om in te zoomen in dat beeld. En dan niet een klein beetje, maar echt in de macrostand zoals je met een camera zou doen.
Dan opent zich een hele nieuwe wereld, een wereld waar in een strenge code stelselmatig wordt doorgevoerd en wiskundig te noemen is.

Wat je dan waarneemt is de Fibonacci code. Een strakke verdeling volgens een vast patroon.
Je kunt het zien bij de dennenappel en de bodem van de zonnebloem zodra je deze van bovenaf gaat bekijken.

Ooit aan de bloemblaadjes van een madeliefje geplukt? Om bijvoorbeeld de duurzaamheid van je liefde te toetsen? Hij houdt van mij. hij houdt niet van mij. Hij houdt wel van mij.

In dat geval heb je ongemerkt een even wiskundig als mysterieus experiment gedaan. Tenminste, als je alle blaadjes tot en met de laatste hebt geteld. Er bestaat namelijk een grote kans, afhankelijk van het soort madelief, dat je uitkomt op 34 of 55 bloemblaadjes. Op het eerste gezicht lijkt dat niets bijzonders, maar niets is minder waar.

Kijk maar eens naar een dennenappel. Deze begint in het midden met 1, daarnaast staat er iets lager nog een. En daar omheen staan er 2 en de volgende rij laat er 3 zien in een kring. Weer een rij lager is het aantal inmiddels 5 en loopt het op naar 8 in de 6e ring. De volgende getallen zijn 13, 21, 34, 55, 89, 144 etc.. afhankelijk van de grote van wat je bekijkt. Je ziet dat het steeds de optelling is van de 2 getallen voor het volgende getal, en dat er een spiraal te zien is. Zelfs sterrenstelsels laten deze code zien.

De natuur zorgt door de opbouw volgens deze code dat ieder bloemblaadje, zaadje, dennenappelschulpje zo staat dat het altijd in de zon kan staan. Dat ieder onderdeel krijgt wat het nodig heeft om te groeien en bloeien.
De natuur heeft dit prachtig ingebouwd, en volgt als vanzelf deze eindeloos reeks.

Voor ons als mens is dat echter wel een ander gegeven, wij kunnen ons immers verplaatsen in onze omgeving. Gaan van ligt naar donker, van binnen in huis of kantoor naar buiten in de tuin of binnenstad.
Dus hoe zorg jij ervoor dat jij overal je plekje in de zon kunt innemen en zo kunt vinden wat jij nodig hebt?

#topaascoaching #topaaslifecoach #topaaswandelcoach #topaasmindfulwandelcoach