Soms heb ik van die dagen dat er maar niets tot zeer weinig uit mijn handen wil komen.
Ik draai een beetje om de zaken heen, bedenk van alles en spring van de hak op de tak.
Verlummel mijn tijd en heb ontwijkend gedrag ten aanzien wat er nu echt gedaan moet worden.

Herken je dit?

Als ik dan ga kijken naar wat de reden is van deze state of mind, kan het 2 kanten uit gaan.

De ene kant is vaak klip en klaar, en vertelt mij dat het tijd is om even gas terug te nemen en mijn interne batterij weer op te laden. Het maken van een flinke wandeling, uitwaaien op het strand (al dan niet met fotocamera om de nek) of gewoon genieten van een goed boek. Stuk voor stuk zijn dat prima ideeën en ik kan me er heerlijk weer door hervinden.

De andere kant vertelt mij helder dat ik iets wil gaan doen maar het nog een beetje spannend vind, omdat het onbekend is of buiten mijn comfortzone. En is het dan stretchen in dat wat ik wil buiten die zone of wordt het stressen omdat het wel heel ver weg ligt buiten mijn zone van gemak.

Altijd maar gaan voor de gemak kant, binnen het gebied waar je je veilig voelt en optimaal aanwezig zijn, maakt dat je niet komt tot nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten. Het blijft zoals het was omdat je niet iets anders bent gaan doen. De uitkomst zal dus hetzelfde blijven.

Een tikkie buiten die lijn gaan zal mij wat nieuws en anders gaan leren, laten ervaren.

Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen leren. En toch binnen de grenzen waar ik mij goed bij voel. En weet je, ook dat levert mij weer energie op! Want in dat stuk zal ik gaan ervaren wat er nog meer kan zijn, wat ik nog verder kan leren of ontwikkelen.

Ont-wikkelen omdat ik iets nieuws niet altijd in 1x kan leren en het meerdere pogingen of momenten nodig mag hebben. Let wel; mag hebben. Omdat als het dan al gelijk een moeten moet zijn, het zomaar eens kan zijn dat ik in de stress schiet.
En dan is het niet meer stretchen, maar doorschieten in een gebied waarvan ik weet dat het mij niets dan onrust zal brengen.

Vandaag heb ik een dag waarin de 2e kant van mijn verhaal een rol speelt. Ik wil iets leren, iets ondernemen. Het zorgt voor een buikgevoel en het zorgt voor een kriebel.
Kleine stapjes maken dat ik mijn comfortzone kan gaan uitbreiden, dan weer leer, ontdek, ontwikkel en iets nieuws gang zet. En weet je, ik wens je ook je stretch momenten toe.

Van harte zelfs omdat ik uit ervaring weet; this is where the magic happens!

#topaascoaching #wandelcoaching #natuurcoaching#mindfulwandelcoaching #lifecoaching #mindfulness #bewegendcoachen#NLP #ademhaling #focus #aandacht #functioneeldenken #lovingit😍#rustinjehoofd #innerlijkereis
#dingendiejealleenzietalsjeerdetijdvoorneemt #indebuitenlucht#kiesvoorjezelf