Groei en ont-wikkeling

Groei en ont-wikkeling; Mensen groeien op het moment dat ze beseffen dat ze dingen kunnen realiseren. Wanneer ze in zichzelf geloven, dan hebben ze het eerste geheim van succes ontdekt.

Kleine kinderen doen het als van zelfsprekend, zonder dat ze daar eerst ingewikkelde gedachte patronen over hebben. Hun ontwikkeling ontstaat uit het zien wat een ander doet en waar ze van voelen dat het iets is dat ze ook willen kunnen. Intrinsiek gemotiveerd en zonder een moeten.
Leren lopen door 1x vaker van je Pamperbillen op te staan, dan dat je neer bent gekomen.

In de coaching zie ik vaak een zelfde proces ontstaan.

Daar waar wij door omstandigheden de capaciteit of het geloof hebben verloren in het kunnen of willen veranderen vanuit ons zelf. Het is dan zaak om samen eerst terug te gaan naar je eigen kern.
Want wie ben je ten diepste van binnen en wat is zijn jouw drijfveren?
Echt kijken naar wat dan de inzichten zijn, als je geen rekening hoeft te houden met een werk- of familiesystemen.

Persoonlijke Kernwaarden

Persoonlijke Kernwaarden is het waar het hier dan ook om gaat.  Waarden die voor jou er echt toe doen en haast als een voorwaarde zijn om te leven van jouw leven. Het kan mogelijk allemaal een beetje zwaar en veel omvattend klinken. Echter is het uitzoeken en kunnen benoemen van die waarden redelijk eenvoudig.

En vanuit deze weten, heb je kijk op je eigen innerlijk kompas en kun je je eigen koers gaan bepalen.
In het doen van die eigen koers, ga je voorzichtig aan de slag met het doen. Het realiseren van wat dan belangrijk is voor je. Je begint je te beseffen dat je door bewuste keuzes te maken, je dingen kunt realiseren. En waar je een goed gevoel over hebt.

Door steeds meer positieve ervaringen daarmee op te doen, groeit het vertrouwen en geloven in jezelf. En ik kan je verzekeren, dan smaakt het naar nog veel meer!

Coaching

Coaching is steevast terugkeren naar je eigen kern. Jezelf centraal stellen in je dag en dat steeds opnieuw centraal stellen.

Wat heb ik nodig, waar heb ik behoefte aan?
En daar is niets egoïstisch aan. Het vraagt om commitment naar jezelf. Vanuit een verlangen van ontwikkeling en groei van jezelf, in een andere koers dan dat je tot nu toe hebt gevaren.
Omdat je merkte dat de huidige koers een ramkoers was en je niet blij meer werd van de eindbestemming.

Groei, realiseren, vertrouwen en je eigen successen ontdekken.
Daar word je als mens heel blij van!

Ook benieuwd naar wat jouw Belangrijke Persoonlijke Kernwaarden zijn? Ze kunnen een onderdeel zijn van een coachtraject maar vinden ook hun weg in een inspiratiesessie die als losse mogelijkheid te boeken is. Vul het contactformulier in en ik neem telefonisch contact met je op!

#groei #ontwikkeling #succes #coaching #persoonlijkewaarden #ervaren