Draai jij plafonddienst?

Spanning in je lijf, het wil je iets vertellen…

Onrustig en opgejaagd gevoel binnen in jezelf, kan je behoorlijk wat invloed hebben op je dagelijkse leven.

Het verhoogt de aanmaak van stresshormonen zoals adrenaline, cortisol en noradrenaline waardoor je minder goed kunt concentreren en de bijvoorbeeld ook de kwaliteit van je slaap gaat hard achteruit. In die laatste kun je je zomaar eens aantreffen in het draaien van een plafonddienst.

Signalen

Een opgejaagd gevoel herken je in het voelen van een onrust, spanning, opgejaagdheid en kan zich uiten in verschillende signalen:

  • Snellere hartslag
  • Vermoeidheid
  • Hoge (borstkas), snellere ademhaling
  • Hoofdpijn
  • Droge mond
  • Buik(pijn) klachten
  • Hogere spierspanning
  • Slaapproblemen

Hoe lastig wordt het voor je met deze symptomen, om nog te komen tot een ontspanning? Hoe dan?
Herken je dit? En wil je weten hoe je daar mee aan de slag kunt gaan, om hier verbetering in te gaan voelen?

Wat doet een slechte nachtrust gelijk met je?

Een kwalitatief slechte nachtrust, kan er voor zorgen dat je in de dag erna een lage energie hebt. Je sneller alles als een “teveel” ervaart en je ook niet echt prettig voelt. Je stapt als het ware in de ochtend uit bed, met nog een groot deel van de vermoeidheid van de dag van tevoren die nog in je lijf zit. Is het dan nog zo dat je meerdere nachten achter elkaar dit ervaart, dan wordt het beste wel nog een lastige voor je om dit te doorbreken. Trek dus op tijd aan de bel.

Weten wat een goede nachtrust is en hoe je daar zelf een grote invloed op kunt hebben. Geregeld merk ik in de praktijk en de coachsessies dat het om soms relatief makkelijke zaken gaat. Horen en ervaren wat het is wat je kunt doen om een betere nachtrust mogelijk te maken. Zodat je niet meer de ervaring hebt van het draaien van een plafonddienst maar heerlijk uitgerust uit je bed komt!

Wil je meer weten of in contact met mij komen? Vul dan het contactformulier in, dan neem ik telefonisch contact met je op!

Lees hier alvast hoe wandelcoaching of lifecoaching een bijdrage kan leveren aan het vinden van jouw antwoorden en inzichten.

06-28 77 30 74
agnes@topaascoaching.nl