Coaching, doe je dat intern of bied je het extern aan?

Coaching kan op heel veel gebieden ingezet worden en kent zo daarin zijn specialistisme en verdiepingen.
On the job, als je met bijvoorbeeld een nieuwe functie begint.
Dan is de coaching een soort van begeleiding in het eigen maken van de werkzaamheden. Daar is vaak een naaste/directe collega echt een hele fijne en waardevolle goede optie.

Coaching op veranderingen in een team, en daarmee nieuwe uitdagingen en ook eerst weerstand daarin voelen, kan ook intern goed gedaan worden vanuit het leidinggevend kader. Wel met als uitgangspunt de al aanwezige kracht van het team en een gezamenlijk gevoelde doel of uitkomst.

Maar hoe ga je om met de behoefte van coaching als het persoonlijk en zakelijk vlak samen komen? Er vanuit je voortgang gemerkt wordt dat er behoefte is aan diepgang en kijken naar wat er om aandacht vraagt vanuit privé-werkbalans? Er belemmerende factoren zijn die vanuit het persoonlijke vlak naar boven komen. Als in nog een verder ontwikkelen en ontdekken van gewenste vaardigheden.

Dubbele pet?

Hoe is het dan als je als leidinggevende ook die pet opzet van coach? En hoe is dat voor de persoon die de coaching mag gaan ontvangen?
Wetende dat er een moment komt dat onder de pet van leidinggevende er een oordeel over de gewenste verbetering of functioneren komt.
Hoe is dan de veiligheid voor gecoachte en welke vrijheid wordt er dan nog geborgd dat alles er kan en mag zijn?
Zonder dat de uitkomsten en besproken zaken hun uitwerking gaan krijgen in de werkrelatie?

Zeker kunnen en mogen we uit gaan van een professionele relatie met bijhorende houding…..maar toch.

Veiligheid borgen

Mijn optiek: als er ook maar een flinter van twijfel is in dit soort situaties, dit bespreekbaar maken en samen kijken naar wat extern aangeboden kan worden. Daarmee kan vanuit de veilige bedding, gewerkt worden aan gevraagde. Niet zelden komen er namelijk ook secundaire zaken in beeld die het nog niet zo makkelijk te delen zijn. Wetende dat alles 1 geheel is en daarmee het er allemaal mag, en soms moet kunnen zijn.

Kom je dus in een dergelijk verzoek of situatie terecht, borg dan de veiligheid en zoek samen naar de juiste en passende coach. Zeker weten dat dit bijdraagt aan groei, bloei en verdere persoonlijke ontwikkeling.
En dat mag denk ik altijd het uitgangspunt zijn van een coachtraject.

Kennismaken

Weten of ik die coach ben voor jou of je vraagstuk?
Neem dan contact op, gaan we vrijblijvend eerst kennis met elkaar maken.

Graag vertel ik je dan hoe en waarmee je wandel– en/of lifecoaching je op weg kan helpen. Alvast meer lezen? Klik dan op een van de linkjes en je komt op de juiste plek binnen mijn website uit.

Wil je graag in contact met mij komen, vul dan het contactformulier in. Dan bel ik je terug!

Groetjes,

Agnes