Laden Evenementen

De onderzoekende mens.

Leren, onderzoeken en opdoen van inzichten en die omzetten in concreet toepasbare oplossingen, die voor jou het verschil maken!

Als mens heb en krijg je de nodige uitdagingen voor je kiezen in de huidige maatschappij.
Balans vinden en houden tussen bijvoorbeeld werk en privé, tussen privé en mantelzorg of tussen persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van je gezin. In onze praktijken zien en horen we geregeld de wens om daarmee aan de slag te gaan. Omdat het uiteindelijk de rust en ruimte oplevert waar je zo naar verlangt en naar op zoek bent. Dat mag altijd beginnen met onderzoeken, goede vragen stellen aan jezelf, voelen wat er te doen is en zien wat dan de eerste stappen kunnen zijn in het vinden daarvan.

Binnen ons gezamenlijke programma “De onderzoekende mens” laten wij hiervoor alle ruimte ontstaan om hiermee aan de slag te gaan. Vertrekpunt in alles ben jij als unieke persoon en de vragen die je met je meebrengt.

Verspreidt over 7 Onderzoeksdagen, over de maanden maart tot en met oktober, gaan we hier samen mee en aan werken. Ons programma gaat je de tools aanleveren om aan de slag te gaan met het onderzoeken, ontdekken, verkennen en vervolgens ook toepassen van je inzichten. Want we kunnen heerlijk gaan ontdekken wat het is wat jij nodig hebt, maar als we je daar vervolgens niet zelf op in beweging gaan krijgen, dan heeft het geen toegevoegde waarde. Dat maakt dus ook dat we van je vragen om met die intentie aan de slag te gaan.

Zeker mag je leunen, in de luwte hangen, voorzichtig onderzoeken en ontdekken om daarna met de eerste stap ook echt in beweging te gaan komen. Omdat je voelt en wenst dat het je verder gaat brengen in het doen van je eigen balans, rust en ruimte.

Hoe is onze aanpak hierin?

• Door je op ieder Onderzoeksdag een programma aan te bieden die je prikkelt en uitdaagt. Om na te denken en op te pakken om mee aan de slag te gaan.
• Wat zijn je wensen, wat zijn je verlangens?
• Wat wil er nog niet goed lukken maar weet je wel dat het absoluut nodig is?
• Waar belemmer je jezelf in en wat zijn daarin je overtuigingen?
• Wat zijn je talenten en wanneer kun je deze maximaal inzetten?
• Wat heb je nodig om goed voor jezelf te kunnen zorgen, zowel aan de buiten- als de binnenkant?
• Welke eerste stap kun je zetten om op termijn dat belangrijke doel te gaan halen?

Meedoen met ons programma “De onderzoekende mens” gaat je laten ervaren dat er veel meer in je zit dan dat je tot nu toe bewust over bent. Gaat je helpen om jouw inzichten toe te gaan passen, in handvaten die je gelijk dagelijks in kunt gaan zetten. Het is een goede steun in de rug omdat we maandelijks bij elkaar komen en daarmee je proces en groei ondersteunen.

Wat mag je van ons verwachten?

Vanuit onze kennis en ervaringen in onze eigen persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, brengen wij een unieke samenstelling tussen natuurgeneeskunde en coaching met ons mee. Niet zweverig, vooral concreet en goed toepasbaar. Met beide benen op de grond en dat het liefst zoveel mogelijk in en met de natuur. Dat laatste maakt dan ook dat we veel buiten en op locatie zullen verblijven op de Onderzoeksdag.

Gedegen theorie en praktische oefeningen afgewisseld met ontspanning in de vorm van een wandeling, stilte moment, creativiteit of naar wens een meditatie. Ook vanuit onze eigen ontwikkelingen, waar kwetsbaarheid en openheid ons zoveel meer heeft gebracht dan we voor mogelijk hebben gehouden. Samen onderzoeken en ontdekken, is zo leerzaam en draagt zoveel bij aan groei en ontwikkeling.

Concrete inhoud:

• 7 Geheel verzorgde Onderzoeksdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur
• Professionele begeleiding door 2 bevlogen en ervaren begeleiders
• Vegetarische lunch en thee/sappen/vers fruit onbeperkt beschikbaar
• Lesmaterialen
• Kleine groep van minimaal 5 en maximaal 7 deelnemers
• Tussentijds de mogelijkheid om 1-op-1 te sparren of te overleggen
• Locatie: Heidehuus in Halle-Heide en de mooie omliggende natuurgebieden in de Achterhoek.

Data 2024: 5 april, 3 mei, 7 juli, 5 juli, 6 september, 18 oktober en 15 november

Iedere Onderzoeksdag is van 10.00 uur tot 15.00 uur. Inloop is vanaf 9.30 uur en er is ieder keer ruim voldoende gelegenheid om nog even na te praten als daar behoefte aan is.
Jouw investering in deze 7 Onderzoeksdagen: € 945,-.
Deze is in overleg ook in 2 termijnen te voldoen.

Er zal altijd een intakegesprek plaatsvinden voordat we je deelname definitief bevestigen. Daarmee borgen we de veiligheid en de kwaliteit die we bieden.

Bewust Binnen & Buiten is een samenwerkingsverband van de iJkpraktijk Natuurgeneeskunde en Leefstijl en Topaas Coaching.

Ga naar de bovenkant